RSS

7 zile, 7 culturi, 7 filme

23 mai

A venit vara şi împreună cu ea o nouă ediţie a Festivalului Multicolor. Programele interculturale la nivel european încep să capteze atenţia şi să pună într-o formă interactivă specificul mai multor ţări pentru publicul doritor de cultură (muzică, teatru, film). Anul acesta voi scrie pe blog despre toate filmele difuzate în cadrul programului, dar şi despre atmosfera de timp liber la care publicul va adera.

Cu o mulţime de studenţi străini, Iaşul este un oraş multicultural în care sunt prezente, sub diferite forme, culturile europene. Creat din dorinţa de a promova atât culturile cât si cinematografia străină, Festivalul de Muzică şi Film în aer liber <multicolor, organizat de asociaţia Iniţiativa Erasmus Iaşi, a ajuns anul acesta la cea de-a patra ediţie. Plimbările de seară, atmosfera relaxantă, muzica bună şi diversitatea culturală se întâlnesc în Copou, pe Esplanada Casei de Cultură „Mihai Ursachi”, în perioada 28 mai – 3 iunie 2012.

Astfel, începând de luni, 28 mai, ieşenii care doresc să pătrundă în atmosfera multiculturală a Europei, sunt aşteptaţi în parcul Copou. În timpul zilei vor fi difuzate melodii din repertoriul „ţării zilei” pe strada Lăpuşneanu şi în librăriile Anticariat „Dumitru I.Grumăzescu”, iar seara după ora 20:00, în Copou, vor fi proiectate filme din cinematografia europeană. Nu doar cinefilii se pot bucura de o experienţă multiculturală. Iubitorii de literatură pot vizita în fiecare zi, la librăria „Avant-Garde” standurile special amenajate cu lucrări ale scriitorilor europeni. Cele şapte ţări promovate în acest an sunt: Norvegia, Marea Britanie, Germania, Italia, Franţa, Spania şi, bineînţeles, România.

Trebuie să mai menţionez că participarea este gratuită, iar organizatorii au pregătit şi câteva tombole cu premii surpriză pentru fiecare care dintre cele 7 seri. Merită să ne destinem şi să cunoaştem din cultura cinematografică, muzicală şi literară a Europei!

Mai multe detalii găsiţi pe site-ul oficial al evenimentului – www.festivalulmulticolor.ro

 

Etichete: , , , , , , , , , ,