RSS

Idei și Efecte

idei si efecte

Proiectul Idei și efecte se ghidează după o regulă simplă și o necesitate binefăcătoare zilelor de astăzi. Regula este că suntem liberi să ne jucăm propunând și descoperind cărți pentru lectură. Necesitatea de care suntem tot mai lipsiți, zi de zi, este aceea de a DIALOGA. Din acest motiv, consider că dialogul dă o formă estetică vieții, este un întreprinzător de idei, un administrator de pasiuni și sentimente, în funcție de ceea ce citim și cum gândim și vorbim despre ceea ce citim. Dialogul este paradigma ce lipsește sau începe să dispară din interacțiunea umană la nivel social și de aceea prin cărți putem readuce în atenție caracteristicile pozitive și educative ale dialogului.

De altfel, Idei și Efecte este un proiect ce căută să răspundă și la două întrebări importante: Ce anume ne îndeamnă să citim cărți? Cum interpretăm ceea ce citim? Nu este atât de important să căutăm să răspundem la o altă întrebare veche și nefolositoare astăzi: Este bine să citim cărți?

Dorim să schimbăm parametrii înțelegerii aparițiilor editoriale și ale pulsiunilor pe care diverși autori le au atunci când transmit ceva printr-o carte. Prin cărți putem supraviețui vieții cotidiene, o putem înțelege și ne putem educa.

Totul e despre oameni și locuri într-un frumos joc al imaginației.

Idei și Efecte susține CULTURA prin dialog și cărți. Susține și tu!

1. Idei și Efecte – Dragoș-Andrei Preutescu în dialog cu Irina Roibu

2. Idei și Efecte – Dragoș-Andrei Preutescu în dialog cu Vasile Brașovanu

3. Idei și Efecte – Emisiune radio difuzată pe VIVA FM Iași în perioada 2016-2018

Pentru a fi la curent cu evoluția proiectului Idei și Efecte, vă invit să vizitați pagina de Facebook.

dialog si lectura

 

 

Comentariile nu sunt permise.