RSS

Viața este o busolă în continuă căutare de coordonate. Lecțiile anului 2019.

31 dec.
  • Am învățaț că nu e nevoie să ne stabilim obiective. Lumea este o busolă în continuă mișcare, iar a ne bloca în obiective și planuri, pare cel mai ușor exercițiu de căutare. În schimb, puteți lucra la propria personalitate, la defecte sau să le oferiți avantaje calităților de care dispuneți.
  • Nu renunțați niciodată la concepțiile voastre despre viață. Sunt atâția care pentru asta s-au născut: să monitorizeze viața celorlalți. Ei sunt oameni mici, care se împiedică și de firimiturile de praf.
  • Citiți, pentru că cititul a rămas cea mai valabilă și de încredere sursă pentru a ne asigura o educație. Citiți orice. Doar așa o să învățăm că există literatură bună și literatură mai puțin bună.

20191231_074630

  • Adunați în jurul vostru doar oameni care vor să construiască, oameni care au simțul realității și alături de care puteți comunica inteligent. Niciodată să nu vă sperie oamenii inteligenți. Doar așa aflați cum arată frumosul și perfecțiunea.
  • Salvați natura. Suntem dependenți de ea și dacă nu învățăm să o respectăm și să o protejăm, o să abandonăm latura noastră umană. Suntem umani doar dacă recâștigăm demnitatea naturii. Un copac te poate învăța mai multe despre viață, chiar mai multe și decât cel mai înțelept dintre pământeni.
  • Zâmbiti și aveți simțul umorului, pentru că doar așa salvăm partea jucăușă, copilărească din noi. Și cine nu își dorește să fie copil pentru totdeauna?

LA MULȚI ANI!

 
 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un comentariu