RSS

IUVENTA 10

04 nov.

După doi ani de activitate, iată că numărul 10 al Revistei IUVENTA care își propune să abordeze cultura din perspectiva plasării acesteia la granița dintre afaceri și perspective societale și-a făcut apariția.

Cititorii vor descoperi în paginile numărului 10 răspunsuri la întrebarea cheie: ce ne lipsește în drumul spre reușită? Se ridică această problemă, deoarece nu au fost încă identificate strategiile, căile cu ajutorul cărora se produc câștiguri de pe urma culturii. Dacă există o strategie de marketing sau doar este vorba despre o focusare a atenției asupra culturii, cititorii vor avea prilejul să discearnă în „Cauzele percepției culturii ca afacere”, „Cât primim și cât dăm în cultură”.

În componența revistei, intră și interviul despre „puterea cuvintelor”, acestea din urmă fiind transformate apoi în „Poezie”, un alt interviu despre oameni și „dreptul la VIS”, iar secțiunea „Drept și societate” prezintă „Poziția potrivită” asupra problematicii stereotipurilor de gen.

Afacerea în cultură astăzi s-a transformat într-un fel de bazar, comercianţii fiind cei care au în mâini sume imense de bani (pentru a investi, pardon, a cumpăra), pentru a coordona, pentru a iniţia etc. Când vorbesc de “perspective societale” fac referire la dorinţa de recunoaştere a celor cu potenţial, a creatorilor, a modelelor, a unor principii pe care le acordăm felului de a ne manifesta civilizat. Cultura nu poate fi ghidată sistematic, fie că eşti creatorul sau spectatorul, ea trebuie să vină natural, prin oameni, prin idei, concepte.”

Dragoș Preutescu, redactor-șef al Revistei Iuventa 

IUVENTA, revistă cultural-artistică, este un proiect lansat în Iaşi în anul 2010, iar în timp au scris tineri din mai multe oraşe ale ţării și din străinătate. Fiecare număr al revistei tratează o altă temă de actualitate, probând diversitate, complexitate și inovație.

Citește revista pe www.revistaiuventa.ro

 

Etichete: , , ,

Un răspuns la „IUVENTA 10

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: