RSS

New Look, New Ideas – A Long Way

06 ian.

Anul 2012 vine cu o schimbare în materie de blogging. În primul rând pentru că aveam nevoie de asta și în al doilea rând pentru a oferi cititorilor un blog mai structurat și mai ușor pentru indentificarea articolele personale, sau activitățile la care particip. Pozele și imaginile vor fi realizate de mine. În continuare Andreea Apetrăchioaiei va asigura periodic traducerea unor texte în engleză și prin acest post vreau să îi mulțumesc din suflet pentru ajutor.

Despre ce voi scrie?

La începutul anului am tot întrebat prietenii și persoanele cunoscute, pe Facebook, e-mail, sau personal despre ce le-ar plăcea să citească pe noul blog. Răspunsurile au fost diverse. Vă asigur că în continuare o să ofer recenzii la diferite cărți, puncte de vedere și comentarii la filme, piese de teatru, concerte de operă, dar în plus față de trecut vor fi mai multe articole despre politică, diplomație, relații internaționale și sport. Sunt domeniile pe care le-am studiat și încă le studiez, fiind o oportunitate foarte bună de a oferi cititorilor o parte din cunoștințele acumulate, nu într-un mod foarte academic, pentru că nu este cazul aici (oricine va înțelege ce voi scrie). Educație civică, politici de tineret, educație și sport, vor fi subiecte mult mai comentate și discutate. Nu vă îngrijorați, nu o să politizez nimic aici, ci doar o să arăt că este nevoie de o democrație reprezentativă în rândul nostru, al tinerilor.  În mod cert poveștile din experiențele personale nu vor lipsi. Secțiunea “Bibliografia săptămânii” va fi mult mai actualizată, iar interviuri și articole ale unor persoane cunoscute se vor regăsi pe blog în viitor.

Sunt convins că o parte din articole vor fi speculate, criticate, dar am rugămintea ca limbajul decent să nu evite conversațiile dintre noi. Cu mai mult drag accept o ironie sau un anumit tip de sarcasm decât imposturi verbale.

Mai mult, așa cum mi-am luat angajamentul,  sunt dispus să ofer tinerilor un ajutor în problemele pe care le întâmpină. Tinerii nu trebuie să se “simtă părăsiți”. Avem nevoie de noi între noi și avem nevoie de conștiințe și înțelegere. Avem nevoie de lideri, opinii bine argumentate și oameni care să se mai întruchipeze și în forme ale binelui. Nu voi fi super optimist, am încercat să evit în ultima perioadă acest sentiment, dar nici un pesimist fără cale de întoarcere. Echilibrul se câștigă greu, dar te lasă cu mintea curată. Nu voi posta zilnic, pentru că timpul este prețios, dar calitatea articolelor și consistența intervențiilor nu o să lipsească.

Aștept oricând sugestiile voastre și vă invit să citiți periodic noul blog conceput special pentru voi.

 
2 comentarii

Scris de pe 01/06/2012 în Atitudini educate

 

Etichete: , , ,

2 răspunsuri la „New Look, New Ideas – A Long Way

 1. Florin Adamache (@FlorinAdamache)

  01/06/2012 at 12:33 PM

  Intamplator am gasit si blogul tau de wordpress. Imi place designe-ul, forma si paginile create. Banuiesc ca nu vei mai continua pe vechiul blog asa ca am inlocuit adresa de blogspot cu cea de wordpress la mine in blogroll si reader. La cat mai multe postari! Cheers!

   
  • Dragoș Preutescu

   01/06/2012 at 3:47 PM

   Da Florine, blogul vechi nu îl mai folosesc. Mulțumesc pentru schimbare. Și tu ești în lista mea de bloguri. Succes! 😉

    

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: