RSS

Ne place să “vrem”, dar nu facem

27 dec.

Se pare că fenomenul de mult uzat, lansat de tineri, că vor să aibă o țară mai bună, că vor să le fie apreciate calitățile, munca, că ei sunt viitorul și alte bla bla-uri, se năruiesc imediat când se pune la mijloc MUNCA efectivă. Toți vor, toți pot reuși, toți se cred mari, dar când e vorba să se ajungă acolo, se împotmolesc în propriile lor defecte, sau în cel mai mare defect, acela de a nu excela în tot ceea ce fac. Și găsesc destule motive să spună că nu pot și că nu au de ce să mai continue, cu toate că paradoxal, își doresc întotdeauna ceva mai bun, mai performant.

Dintre motive, multe sunt banale: “nu mai cred în nimic”, “am o periodă grea”, “m-a supărat X”, “nu îl suport pe Y”, etc, etc. O dezvoltare a societății nu poate sta pe spinarea a câtorva persoane, a unui grup restrâns de tineri, nu că nu ar fi posibil, dar imposibil pentru România.

O adormire pe sânul incoerenței, a impasibilității și alăptarea mai mult decât trebui, nu o să ne ofere momentul normal și natural, aș spune, al înțărcării. Nu vreau să mă dedic ideii că toată lumea trebuie să fie perfectă și muncitoare, ar fi absurd, însă un echilibru e nevoie să îl menținem noi tinerii, un joc menit să asigure o comunicare adecvată, o coeziune a unei categorii aparte din societate și să reprezinte elementul care să balanseze acolo unde e mai multă nevoie.

Poate greșesc. E adevărat sunt momente în viața personală care necesită atenția maximă, cum ar fi familia, facultatea, locul de muncă, dar motivele de mai sus mi se par mai mult stupide, și chiar dacă le ai, chiar dacă nu îți place de ceva, de cineva, încerci să rezolvi problema.

Apoi lipsa unor viziuni venite din partea unor tineri lideri, bun organizatori începe să lipsească din ce în ce mai mult. Aici avem o deficiență foarte mare. Oare nu știm să îi alegem noi? Sau se autoproclamă ei cei mai buni? Pot “trata” ei defectele noastre ale tinerilor? Depinde, din nou, de alegerile pe care le facem, ce perspective avem.

Tot ce am scris dedic cu mare căldură celor care știu ce vor de la viață și își cunosc bine calitatea de tânăr și rolul în societate. Ceilalți, pot zice că aș înțelege cum vor reacționa.

 
 

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: